IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street започва сесията с повишения в очакване на резултатите от междинните избори*

Гласуването ще определи кой ще е начело на двете камари на Конгреса на САЩ

17:55 | 08.11.22 г.
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Фондовите борси в САЩ дават положително начало на търговската си сесия във вторник, докато инвеститорите са в очакване на резултатите от междинните избори в страната.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average добавя 0,98% към стойността си, или 321,16 пункта, до 33 148,16 пункта.

Широкият измерител S&P 500 се увеличава с 0,64%, или 24,21 пункта, до 3831,01 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite се повишава с 0,56%, или 59,33 пункта, до 10 623,85 пункта.

Пазарът очаква резултатите от междинните избори в САЩ, докато гласоподавателите се насочват към урните, за да изберат кой да е начело на двете камари на Конгреса, както и кой да ръководи 36 от щатите в страната. Резултатите ще определят дали демократите ще продължат да имат мнозинство в Сената и дали ще продължат да управляват Камарата на представителите. Ако републиканците спечелят, това би могло да е сигнал за по-голяма подкрепа за компаниите в петролно-газовия сектор.

Нагласите на петролните пазари продължават да са мрачни, след като през уикенда Китай затвърди решителността си да поддържа строгите си мерки против разпространението на коронавируса. Стратегията разчита на комбинация от пълни или частични блокирания, както и на масово тестване, като въвеждането ѝ се превърна в устойчиво предизвикателство за световните енергийни пазари. В понеделник бяха отчетени над 7 хил. положителни случая на заразени в Китай, което е най-високото дневно ниво от над шест месеца насам.

Европейският сорт петрол Брент поевтинява с 0,33% до 97,6 долара за барел, а американският сорт West Texas Intermediate (WTI) – с 0,6% до 91,24 долара за барел.

Цената на златото нараства с над процент до 1697,6 долара за тройунция.

Доходността по 10-годишните щатски облигации достигна ниво от 4,146%.

Предстои в сряда да бъдат публикувани нови данни за инфлацията в САЩ. Годишната инфлация може да е достигнала 7,9% през октомври, след като месец по-рано тя се върна на 40-годишен връх от 8,2%, сочат медианните прогнози на икономисти, анкетирани от Bloomberg News.

Извън цените на храните и енергията инфлацията вероятно е забавила леко своя растеж от 6,6% през септември до 6,5% през октомври – резултат, който все още е значително над целевото равнище на Федералния резерв на САЩ от 2%.

*Към 17:21 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:55 | 08.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още